Dzień Zaskoczonego Drogowca - Święto Narodowe

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Evil
    Rider
    • 2009
    • 721

sabur,
    Zamieszczone przez tomil
    I parę kilometrów przed domem miałbym dzwona,
    słowo kluczowe: miałbym

O2 1,9 BXE+ 143KM/312Nm

Komentarz

• JamesMarshall
      Drive
      • 2009
      • 74

TU jeszcze jeden glos w dyskusji. Moim zdaniem cenny i prawdziwy. Autor pisze o Warszawiakach, ale dotyczy to nie tylko Was drodzy kierowcy z litera W na blasze.
      [1] Octavia Kombi 1.9TDI, 2001, 81kW [110KM], AHF,
      [2] Octavia 1.9TDI, 2004, 81kW [110KM], ASV,

Komentarz

• tomil
        L&K
        S_OCP Member
        • 2008
        • 1179

Zamieszczone przez sabur
        tomil, stało się coś poważnego? Duże szkody?

tylko współczuć i mieć nadzieję, że samemu nie spotka się na drodze kogoś, kto sam do końca nie wie co robi...
        Zamieszczone przez Evil
        słowo kluczowe: miałbym
        Poza zdarytmi zębami od zaciskania i naderwanych ścięgnach w prawej nodze to na szczęście nic. A poza tym to mnie grzeje- jeżdżę służbowym.
        Niemniej jednak- jak spadnie troszkę śniegu to niektórym rzuca się na głowę. I nie mówię tu o szaleńcach, którzy troszkę przesadzają. Chodzi mi tu o tych, którzy jadą maks 20 km/h na prostej drodze i nawet nie do końca zasypanej. Szlag człowieka trafia jak musi jechać za takim.
        Niektórym włącza się kultura (przepuszczanie samochodu- moim zdaniem złamanie przepisu- przecież jadę po drodze oznaczonej odpowiednim znakiem- droga z pierwszeństwem). Wystarczy na dojeździe do samochodu poprzedzającego mieć 5 km/h wyższą prędkość i szkody gotowe (nawet biorąc pod uwagę identyczny moment hamowania- a przecież jest chwilę opóźnione, to i tak pół metra brakuje. Mi udało się złapać kawałek nieubitego śniegu na poboczu.
        It doesn't matter what we're losing
        It only matters what we're going to find!

Komentarz

• Jac_ek
          RS
          • 2009
          • 1733

Zamieszczone przez JamesMarshall
          TU jeszcze jeden glos w dyskusji. Moim zdaniem cenny i prawdziwy. Autor pisze o Warszawiakach, ale dotyczy to nie tylko Was drodzy kierowcy z litera W na blasze.
          Korki i jazda kierowców to jedno - a zaskoczeni drogowcy to drugie ja bym tego nie łączył, bo co ma wspólnego ulica która jest biała (mimo tego że jest to podjazd na wiadukt, po którym jeżdżą 3 linie autobusowe, po dwa pasy ruchu w każdą stronę) i która nie jest zakorkowana nigdy!, ze stylem jazdy samochodem? - NIC

Oczywiście wiadomo że opad śniegu zaczął się dużo wcześniej niż poranne korki a później popołudniowe, i znowu nie padał taki duży śnieg - ot mżawka, nic więcej

Można przy okazji ponarzekać również na: umiejętności kierowców, pogodę, stan asfaltu, sygnalizację świetlną, obowiązujące przepisy, rząd, kler, itd... tylko to nie ma z tym związku
          - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• JamesMarshall
            Drive
            • 2009
            • 74

Rozumiem Jac_ek ze letnie kapcie i walka o życie przy prędkości 20km/h tez ma niewiele wspólnego z korkami? Wystarczy jeden taki pacjent i podziękował... z tego powodu napisałem, że głos cenny i prawdziwy. I dotyczy wszystkich dużych miast.
            Pozdro.

Komentarz

• Jac_ek
              RS
              • 2009
              • 1733

Zamieszczone przez JamesMarshall
              Rozumiem Jac_ek ze letnie kapcie i walka o życie przy prędkości 20km/h tez ma niewiele wspólnego z korkami?
              Kto tu pisze o korkach? Ja pisze o tym ze drogi są nieodśnieżone - nawet te gdzie ruch jest ciągły i płynny - opony nie mają tu nic do rzeczy, tylko DROGOWCY i tego się trzymajmy - o oponach i stylu jazdy jest jeszcze z 50 innych wątków

Komentarz

• mamaj12
                RS
                • 2009
                • 1956
                • Octavia II combi (1Z5)
                • BKD 2.0 TDI 140 KM

A ja może trochę nie w temacie (ale nie ma co zakładać nowego), ale może nie do końca bo ja też byłem wielce zaskoczony jak się okazało, że w jednym kółku brak powietrza No i jazda przy -13 C za zmianę. Iście zajebisty poranek
                obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
                wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD

Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl

Komentarz

• vince123
                  Elegance
                  • 2009
                  • 923

moze ktos mi powiedziec jakie warunki sa w stolicy do jazdy autkiem :?: interesuja mnie dokladniej -wawer, trasa siekierkowska ,ursynow... bo zastanawiam sie nad przelozeniem tej 'wycieczki' ...
                  sprzedam do OI :

szyby cala lewa strona
                  nadkole nowe LP
                  kontakt PW

Komentarz

• mamaj12
                    RS
                    • 2009
                    • 1956
                    • Octavia II combi (1Z5)
                    • BKD 2.0 TDI 140 KM

vince123, już odśnieżone, póki nie spadnie śnieg

Komentarz

• vince123
                      Elegance
                      • 2009
                      • 923

mamaj12, lepiej zapytac wczesniej niz potem stac kilka godzin w korku :szeroki_usmiech ...apropo pracy naszych drogowcow..kolega z siedlec na ursynow jechal 4,5 godz... od Mińska Mazowieckiego jechal z predkoscia 12km/h.co pare metrow wypadek ,korek...
                      sprzedam do OI :

szyby cala lewa strona
                      nadkole nowe LP
                      kontakt PW

Komentarz

• mamaj12
                        RS
                        • 2009
                        • 1956
                        • Octavia II combi (1Z5)
                        • BKD 2.0 TDI 140 KM

Drogi są ogólnie już spoko (znaczna większość), ale jeździ się wolniej niż zwykle, a co za tym idzie jest tłoczniej.
                        Ale nie bój nic i wal na stolicę. W weekend powinno być luźniej bo warszawiaki pojadą do domu*

* taki żarcik oczywiście

Komentarz

• Techno200
                          Elegance
                          S_OCP Member
                          • 2005
                          • 782
                          • Tesla

ja tylko napisze, ze popatrzcie na relacje ze Stanow jak pokazuja w TV. Przeciez kasy maja o wiele wiecej i wogleinfradrogowa jst na wyzszym poziomie i jak przyjdzie sniezyca to i tak dupa bo wszystko sparalizowane. tak samo u nas jest, calym mykiem jest to kiedy jezdania po ZAKONCZONYCH opadach bedzie czarna i to jest wedlug mnie prawdziwym wyznacznikiem jakosci dzialan drogowcow,
                          Old Octavia 1.9 AHF - New Leon 2.0 BKD - New Passat 2.0 HGW ;-) Pontiac Trans Am 7.5

Spoty Lublin - kazda pierwsza sroda miesiaca. Zapraszamy

Komentarz

• Jac_ek
                            RS
                            • 2009
                            • 1733

Zamieszczone przez Techno200
                            ja tylko napisze, ze popatrzcie na relacje ze Stanow jak pokazuja w TV. Przeciez kasy maja o wiele wiecej i wogleinfradrogowa jst na wyzszym poziomie i jak przyjdzie sniezyca to i tak dupa bo wszystko sparalizowane. tak samo u nas jest, calym mykiem jest to kiedy jezdania po ZAKONCZONYCH opadach bedzie czarna i to jest wedlug mnie prawdziwym wyznacznikiem jakosci dzialan drogowcow,
                            Jakos nie widzę porównania - jak pokazują śnieżyce z USA to śniegu jest ~1m śniegu, u nas spadło może z 10 cm przez noc i dzień (~15h?).

Komentarz

• piramida
                              RS
                              • 2009
                              • 12222
                              • Superb III (3V3)

problem w tym ze wiekszosc ludzi jezdzi jak stare cioty i przez to sie miedzyinnymi korkują miasta plus blokowanie skrzyzowan, nieumiejętne ruszanie ze swiateł itp. troche sniegu spadnie i kierowcy dupami trzęsą. Osobiscie trochę wolniej jezdze niz w lecie ale za to zostawiam większy odstęp.
                              superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• JamesMarshall
                                Drive
                                • 2009
                                • 74

Dokladnie piramida. Duzo aut, niektorzy jak widza snieg to wlaczaja im sie półbiegi i wloka sie jak ciapciaki. Siec dróg nie rozwijana tylko ewentualnie czasami remontowana... no i wszyscy sie spiesza. Strach pomyslec co by bylo, gdyby zimy byly takie jak 20 lat temu.

Komentarz

• nemi
                                  Ambiente
                                  • 2008
                                  • 227

Zamieszczone przez piramida
                                  problem w tym ze wiekszosc ludzi jezdzi jak stare cioty
                                  Dokładnie. Ja mam to nieszczęście, że muszę jeździć do roboty Modlińską (jeżdżę autobusem i dzięki temu mogę wyjść znacznie później z domu, niż gdybym jechał samochodem i śmignąć bus pasem) i narzekanie na pługi, a raczej ich brak mnie dziwi - co one by takiego zdziałały przejeżdżając te kilka kilometrów przez dwie godziny w totalnym korku? Nic.
                                  Gdyby ciotki-klotki przesiadły się na ten jeden dzień do autobusów, zamiast unieruchamiać pół miasta swoim Seicento, to by aż takiego kłopotu nie było.
                                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=544518#544518

Komentarz

• winni77
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 2183
                                    • Octavia II combi (1Z5)
                                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

nemi, nie bardzo wiem co masz do Seicento? Nie żebym jeździł/kiedyś miał, ale miałem Tico i wierz mi, że nie byłem przysłowiowym kapelusznikiem i nie jeden się zdziwił, że taki trajtek może tak popitalać. Nie raz mi się zdarzyło wyprzedzać kierowców "jeżdżących" swoim Mercedesem, Jaguarem a nawet Octavką
                                    Mój "Batmobil"

Komentarz

• Techno200
                                      Elegance
                                      S_OCP Member
                                      • 2005
                                      • 782
                                      • Tesla

a taka jedna rzecz mi sie przypomniala jeszcze, mieszkam kolo bazy drogowcow, piaskarki tam co chwile zajezdzaja po uzupelnienie piasku soli, zmiana kierowcy itp i wiecie co, droga kolo bazy jak pada snieg wyglada podobnie jak w innych czesciach miasta, pomimo tego ze tam sie caly czas te sprzety kreca. jak pada snieg to poprostu jedyne co mozna zrobic to minimalizowac bo wyeleminowac to napewno sie nie da blota posniegowego itp
                                      Old Octavia 1.9 AHF - New Leon 2.0 BKD - New Passat 2.0 HGW ;-) Pontiac Trans Am 7.5

Spoty Lublin - kazda pierwsza sroda miesiaca. Zapraszamy

Komentarz

• dylan80
                                        Rider
                                        • 2009
                                        • 625

dziś usłyszałem na CB od widocznie jakiegoś zawodowca taką zagadkę....

-Jacy(którzy) są najmniejsi ludzie na świecie?

..... - nie , wbrew pozorom to nie sa Pigmeje......
                                        -....wiecie którzy...?
                                        -...DROGOWCY.... bo 5 cm śniegu spadnie i już ich nie widać......

kurcze, teraz wyczytałem dopiero , że już bylo....

Komentarz

• winni77
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 2183
                                          • Octavia II combi (1Z5)
                                          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez dylan80
                                          I to dwa razy
                                          Mój "Batmobil"

Komentarz

• vince123
                                            Elegance
                                            • 2009
                                            • 923

Zamieszczone przez mamaj12
                                            W weekend powinno być luźniej bo warszawiaki pojadą do domu*
                                            mamaj12, wycieczka udana :wink: ..musze powiedziec ze drogi byly elegancko odsniezone...
                                            nawet widzialem 1pług na trasie ....stal na kapciu ....tzn na lewarku na siekierkach :diabelski_usmiech ...
                                            sprzedam do OI :

szyby cala lewa strona
                                            nadkole nowe LP
                                            kontakt PW

Komentarz

• piramida
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 12222
                                              • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez dylan80
                                              dziś usłyszałem na CB od widocznie jakiegoś zawodowca taką zagadkę....

-Jacy(którzy) są najmniejsi ludzie na świecie?

..... - nie , wbrew pozorom to nie sa Pigmeje......
                                              -....wiecie którzy...?
                                              -...DROGOWCY.... bo 5 cm śniegu spadnie i już ich nie widać......

tos kolego pojechał z tą zagadką :szeroki_usmiech
                                              superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• nemi
                                                Ambiente
                                                • 2008
                                                • 227

Zamieszczone przez winni77
                                                nemi, nie bardzo wiem co masz do Seicento? Nie żebym jeździł/kiedyś miał, ale miałem Tico i wierz mi, że nie byłem przysłowiowym kapelusznikiem i nie jeden się zdziwił, że taki trajtek może tak popitalać. Nie raz mi się zdarzyło wyprzedzać kierowców "jeżdżących" swoim Mercedesem, Jaguarem a nawet Octavką
                                                Nic nie mam do seicento. Sam jeździłem cinquecento. Chodzi mi tylko o to, że w Wawie (jak pewnie wszędzie) bardzo często jeżdżą takimi małymi autami często panie przyklejone (przymarznięte?) nosem do szyby i w taką pogodę nie wiedzą właściwie co się wokół dzieje.
                                                Do żadnego auta nic nie mam, sam zresztą jeżdżę jednym z najbardziej "kapelusznikowatych" aut na świecie, więc nie chciałem nikogo urazić :P
                                                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=544518#544518

Komentarz

• krzycho*
                                                  Ambiente
                                                  • 2009
                                                  • 201

Macie rację, z tym że prawda leży po środku, są kobietki (delikatne, bezmózgie ąę) które nie powinny nigdy siedzieć za kierownicą (kto im dał prawko :?: debil pewnie :!: ), ale są również PANIE świetnie radzące sobie za kółkiem i należy to uszanować. Trzeba również pamiętać że panowie niektórzy to gorsze p..dy niż Panie i to już jest żałosny widok. Zmorą w cięższych warunkach są przypadki skrajne czyli cwaniaczki (bystrzachy) i siermięgi (jełopy) i to niezależnie co mają w majtkach, jak się takie dwa spotkają to w najlepszym wypadku jest kolizja no i korki gotowe :diabelski_usmiech . Tu potrzeba oleum a nawet dużo oleum w odpowiednim miejscu :wink: , poza tym więcej uśmiechu, życzliwości, bo nawet ten jełop to też człowiek (może ma słabszy dzień, może to jego pierwszy raz) i trzeba być wyrozumiałym :spoko .

Komentarz

Pracuję...